Zensations reclame

Wij als doorgewinterde dampers zitten vol verbazing naar de reclame van Zensations te kijken. Je hebt het vast al gezien, de opgehesen auto die naar beneden valt op een stapel auto’s, waarna de chauffeur een trek neemt van zijn e-sigaret van Zensations.
Er zijn ook al youtubefilmpjes te vinden met smaaktests.
Kosten noch moeite worden blijkbaar gespaard om deze e-sig aan de man te krijgen.
Uhh? Reclame maken voor een e-sigaret mag toch niet?
Nee, dat mag niet, maar deze wordt wel heel subtiel ‘neergezet’. En hoogstwaarschijnlijk knijpt de overheid hier een oogje of wat dicht, want:
iemand van het dampforum heeft zich afgevraagd welke investeerder hier achter zit, en dan blijkt volgens het register van de KvK dat Zensations BV ingeschreven is als “Winkels in tabaksproducten”.
Onderdeel van Big Tobacco dus.

Precies waar wij al bang voor waren. Precies die oude generatie e-sigaretten die in een nieuw jasje zijn gestoken, met peperdure voorgevulde cartridges die een batterij van ‘wel 350mAh’ hebben, waar je met veel mazzel een uurtje mee doet en waar de doorgewinterde damper bij lange na dus geen dag mee doorkomt. En waar de startende damper uiteindelijk te weinig voldoening uit haalt en dan maar weer teruggrijpt naar de traditionele analoge sigaretten.

Jeej!
Was dat niet precies wat de (r)overheid wil? Geen geknoei met vloeistofflesjes en navullen. Binnenkort een accijnszegel erop en ze zijn klaar.

Opvallend te melden is dat een van de verkopers van dampspullen er eentje in de winkel heeft liggen om nieuwe geïnteresseerden te kunnen laten zien waarom ze deze niét moeten aanschaffen.
Zij (damper van het eerste uur en ook alle klungeldingen al meegemaakt) heeft ‘m getest en zegt hiermee terug te gaan naar het 1e generatiesysteem met de dure voorgevulde cartridges.
Op de verpakking staat dat ie goed is voor 500 puffs, oftewel goed voor zo’n 35 sigaretten.
We weten inmiddels allemaal dat dat niet zo is. Bij lange na niet.
“Ja, er komt damp vanaf, maar daar heb je het ook mee gehad.”
Er zijn ongeveer 8 smaken, maar helaas maar in 1 nicotinesterkte, dus een optie tot afbouwen van nicotine is er niet bij.
Ze geeft ook aan dat “ze het eigenlijk niet netjes vindt andermans spullen af te kraken, maar, de consument verleiden met commercieel geblaat over een verouderd product in een nieuw jasje is alleen bedoeld voor de centen, en dat is nou net wat zo storend is aan de cowboy die dit in de markt gooit”.
Wij als dampers en ook de verkopers willen voor een redelijke prijs goed spul kopen/verkopen en daarmee bereiken dat de nu nog rokers voldoening krijgen uit een e-sig en dus het roken kunnen laten.
Vaping saves lives! Daar gaat het om.

Weer een andere verkoper slaakt een zucht en is bang dat het weer heel wat starters op het verkeerde been zal zetten.

Andere reacties van forumleden:

Dan krijgen we weer van verschillende mensen te horen “o zo’n elektrisch ding heb ik al eens geprobeerd en dat was niets”. Helaas weer een potentiële damper verloren en maar blijven roken.

Wie kan mij uitleggen wat Zensations heeft ontwikkeld en verbeterd met dit quasi-nieuwe museumexemplaar?

Hoe het ook zij, Big Tobacco is reeds begonnen. Ik hou mijn hart vast voor hetgeen ze aan ingrediënten in de filter flikkeren deponeren om zo menig ex-roker verslaafd te laten aan hún spullen. Ze schroomden immers ook niet om amonia en koolmonoxide en andere ongein in de tabak te verstoppen. Dátgene wat de analoge sigaret zo verslaafd maakt. Niet de nicotine (voor het geval je dat nog niet wist).

De tabakslobbyisten weten de overheid nog altijd goed te vinden. Dat is wel duidelijk.

De aankomende AmvB omtrent de e-sig komt er snel aan (waarschijnlijk rond maart 2015) en het zal niet lang meer duren (2016?) vooraleer de TPD werkelijk in de wet geímplementeerd wordt.
En het vervelende is dat die regeltjes dermate onduidelijk worden weergegeven dat elke lidstaat erin kan aanpassen wat ie wil.

Tja, wat wil je ook, de tabaksaccijns loopt hard terug. En ergens moet dat geld weer vandaan komen.
Waren de rokers al die jaren de melkkoe van de regering, zijn ze eindelijk van het roken af, krijg je dít.

Ik zeg: mensen doe het niét! Koop geen Zensations want dat gaat je tegenvallen. Als je dan toch graag wilt gaan dampen met een fatsoenlijke e-sigaret, laat je dan eerst goed informeren.
En/of lees je in op het Dampforum. Daar vind je alle info die je nodig hebt.

 

Een gedachte over “Zensations reclame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s