Gezondheidsexperts e-sigaret kregen geld van farmabedrijven

Na alle internet-, tv- en schilderperikelen weer even tijd voor iets anders.

Zoals we inmiddels weten zijn alle regeringen en aanverwante commissies druk bezig een besluit te nemen over het wel en wee rondom de e-sigaret.
Ware het dat er op 8 okt. jl een stemming is geweest die redelijk positief voor de dampers uitviel, zo komen er nu sinds een paar weken geluiden over gelekte informatie hieromtrent en lijkt het alsof er toch anders zal worden besloten dan in eerste instantie was ‘afgesproken’. Maar die details zal ik je besparen.

Zo was en is de e-sigaret en de nicotinehoudende liquids in Nederland nog vrij verkrijgbaar, maar in België ligt dan anders. Daar is de verkoop ten strengste verboden en het voor de dampers erg lastig om goederen via het internet te bestellen. Worden de spullen in het buitenland besteld, loop je grote kans dat de douane het onderschept, waarna een waarschuwing per brief volgt. Een soort van dreigement in de trant van “als u het nóg een keer doet, loopt u kans op een fikse geldboete of een gevangenisstraf”.
Lekker dan.
Punt is, de Belgische regering staat totaal niet in haar recht en wanneer dit zou worden aangevochten via de rechtbank, zou de regering het onderspit delven.
Maar… er is geen sterveling die daar een dure rechtszaak kan aanspannen, en al zou iemand het zich wel financieel kunnen permitteren, dan kun je een tijdsduur van 10 jaar verwachten eer er een uitspraak komt.
Dus wie zal zijn/haar vingers daaraan branden? Niemand.
Dus… mevrouw Onkelinx kan lekker op dezelfde voet doorgaan.

Dat het absoluut niet om de gezondheid van de mensen gaat, is inmiddels allang duidelijk.
De grote bedrijven (lees: farmacie) hebben liever dat zoveel mogelijk mensen kanker krijgen, zodat hun geneesmiddelen in ieder geval nog aftrek vinden. Da’s verdienen hè. Geld. Alleen maar geld.

Zo duikt er hier en daar een artikel op over de steekpenningen die gretig door de politici worden aangenomen, en de reden van hun besluiten.
Zo ook dit artikel van 22 dec. jl in de Belgische krant DeMorgen.
Lees en huiver!

Da’s toch een fijne kerstgedachte, nietwaar?

Desalniettemin wens ik iedereen fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2014!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s